Helsingin Pintxofestivaalin ensimmäisen vuoden taso oli heti korkea - Pamela yllätti tuomariston

Helsingin Pintxofestivaali järjestettiin viime elokuussa ensimmäistä kertaa. Pintxokilpailun tuomaristo arvioi 16 ravintolan kilpailuannokset yhtenä iltana ja arvosteli ne asteikolla maku 60, ulkonäko 20 ja innovatiivisuus 20. Voiton vei ravintola Pamelan hiiligrillattu muikku grillatun focaccian päällä, annoksessa oli sitruuna-shalottivinegretteä ja fritattua oreganoa.

- Makuyhdistelmä yllätti tuomariston, kertoo keittiömestari Kristian Vuojärvi. - Annoksessa oli hiiligrillin maku täydellisessä tasapainossa rasvaisuuden ja hapokkuuden kanssa. Ulkoasu oli myös oikeaoppisen pintxomainen.

Kilpailuannoksen suunnitteli ravintoloitsija Jari Lönnberg. Palkintona on Espanjan matkailutoimiston 1000€ matkalahjakortti.

Helsingin tuomaristossa 2024 olivat mukana Michelin-kokki Pekka Terävä, keittiömestarit Anette Mellin ja Kristian Vuojärvi sekä tapahtuman perustaja Mikko Reinikka. Tuomariston shortlistalle ylsivät myös ravintola Ekan Iberico-porsaan corn dog ja Egon japanilaisvaikutteinen metsäsienistä valmistettu erittäin umaaminen annos.

Helsingin Pintxofestivaalissa oli heti ensimmäisenä vuotena varsin korkea taso, 9 kilpailuannosta 16:sta ylsi yli 80 pisteen.

- Se mitä stadilaiset ravintolat eivät vielä hiffanneet, oli se että annoksien nopeaan nostamiseen ei oltu varauduttu, kertoo kilpailun tuomari Mikko Reinikka. - Tampereella yksi ravintola myy illan aikana jopa tuhat pintxoa, kun Helsingissä parhaimmillaan päästiin muutamaan sataan. Ensi vuonna jo osataan varautua.

Mutta tunnelma oli rento ja asiakkaat keskustelivat ventovieraiden kanssa sekä suunnistivat itselle uusiin ravintoloihin. Tuomaristokin löysi monta uutta paikkaa, missä ei ole vielä tullut vierailtua.

Voittajadiplomin vastaanottivat Oscar Albizar (vas), ravintoloitsija Jari Lönnberg, Buudi Phloi Sukthawee ja ravintolapäällikkö Jasmin Nakari
Ravintola Pamelan muikkupintxo oli tuomariston mieleen
Bistro Ingrid oli yleisön suosiossa: Taskurapu-arancini (Crab Arancini) ja harissa-chilimajoneesia

Bistro Ingridin taskurapu-arancini hurmasi yleisön

Yleisöäänestyksessä Bistro Ingrid keräsi eniten yleisöääniä. Ravintolassa oli muutenkin tarjolla useita eri pintxoja, jotka esittelivät hyvin heidän normaalia á la carte -tarjontaansa. Kilpailuannoksen suunnitteli ravintoloitsija Antti Larmola.

Yleisöäänestys Helsingin Pintxofestivaali 2024

  1. Bistro Ingrid 12,4%
  2. Eka 11,6%
  3. Santpauli 9,2%
  4. Emo 8,3%
  5. Dagmar 7,0%
  6. Brasa 6,9%
  7. Vaelsa 6,8%
  8. Ego 6,6%
Voittajadiplomia vastaanottamassa ravintoloitsija Antti Larmola (vas.), Tatu Lehtoinen, Mirkka Ranta ja Sara Tenngren
Helsingin tuomaristo Pekka Terävä (oik.), Mikko Reinikka, Anette Mellin ja Kristian Vuojärvi