Dining 26:n tasapainoinen kroketti keräsi tuomareiden pisteet

Tamperrada pintxokilpailun tuomaristo arvioi 39 ravintolan kilpailuannokset kahdessa päivässä ja arvosteli ne asteikolla maku 60, ulkonäko 20 ja innovatiivisuus 20. Voiton vei ravintola Dining 26 by Arto Rastas perunakroketillaan, jonka päällä oli hillottua naudanposkea, salottisipulia ja aiolia. Lämpimänä tarjoiltu pintxo oli rakenteeltaan rapsakka ja suussasulava naudanposki antoi sopivasti kontrastia aliolin pidentäessä jälkimakua. Pintxon suunnittelivat keittiömestarit Toni Leitoma ja Arto Rastas. Kaksikko jakaa Espanjan matkailutoimiston 1000€ matkalahjakorttipalkinnon.

- Pintxofestivaalin taloudellinen merkitys on ravintolalle suuri, ravintoloitsija Arto Rastas kertoo. - Asiakkaat olivat hyvällä tuulella, henkilökunnalla oli hauskaa, pintxoja meni viiden illan aikana lähes 7.000 kpl. Tapahtumassa on mukava tunnelma.

Tampereen tuomaristossa 2024 olivat mukana Michelin-kokki Pekka Terävä, Baskimaan edustaja Juan Antonio Bilbao, keittiömestarit Anette Mellin ja Ilkka Isotalo sekä tapahtuman perustaja Mikko Reinikka. Tuomariston shortlistalle ylsivät myös Saivon muikunmätipintxo ja yllättäen ensikertalaisen ravintola Semaforin turkkilaistyylinen lihapiirakkakroketti. Saivon annos oli kooltaan liian pieni pintxoksi, mikä verotti pisteitä, vaikka oli teknisesti huippulaatua.

Dining 26 by Arto Rastas voitti tuomariston äänet: perunakroketti, hillottua naudanposkea, salottisipulia, aiolia
Heart of Spain upposi yleisöön: Jamon Iberico, tatticremea, kurpitsaa, kesäkurpitsaa, lampaanjuustoa
Tuomariäänin pintxokilpailun voittajatiimi Klaus Härkäsalmi (oik.), Arto Rastas ja Toni Leitoma

Heart of Spain lumosi yleisön sydämet

Tampereen Kauppahallissa sijaitseva ravintola-herkkumyymälä Heart of Spain nappasi tänä vuonna yleisön äänet. Ravintoloitsija Hernán Martin oli rakentanut pintxonsa makumaailman aidon Iberico-kinkun, lampaanjuuston ja tattikremen yhdistelmään.

Yleisöäänestys Tampereen Pintxofestivaali 2024

  1. Heart of Spain 12,8%
  2. Huber 9,2%
  3. Tampinkoski 8,1%
  4. Saivo 7,2%
  5. Tapas Bar Inez 4,5%
  6. Dining 26 by Arto Rastas 4,4%
  7. Bodega Salud 3,7%
  8. Haarla 3,6%
Ensimmäisen päivän tuomaristo Pekka Terävä (oik.), Mikko Reinikka, Juan Antonio Bilbao ja Anette Mellin
Toisen päivän tuomaristo Ilkka Isotalo (oik.), Anette Mellin, Juan Antonio Bilbao ja Mikko Reinikka